Kennel

Kepposen kennel rekisteröitiin  vuonna 1992 saksanpaimenkoirille ja staffordshirenbullterriereille. Nimi tuli aikoinaan *Pekko Kepponen* nimisen saksanpaimenkoiramme mukaan.

Kepposen kennelin ensimmäinen eli A- staffipentue syntyi samana vuonna ja seuraava vuonna E-pentue . Sen jälkeen näki päivänvalon shelttipentueet H ja I  vuonna 2006.

A-pentueesta kotiin jäi ensimmäinen narttupentu  Kepposen Aina Ilona eli Nasta joka oli ilonamme 13 v 10 kk. Nasta harrasti pelastuskoiratoimintaa ja suoritti aikoinaan raunioilla peruskokeen.

Nastan äiti Sohvi taasen oli sitä mieltä että ruusukorvat oli tehty vaan koristeeksi ja luoksetulokäsky tarkoitti sitä että juoksuvauhti vaan kiihtyi menosuuntaan.

 Saksanpaimenkoiramme ovat kaikki, viime vuoteen saakka, olleet uroksia ja niiden kanssa on harrastettu palveluskoiralajeja lähinnä jälkeä, hakua, viestiä sekä pelastuskoiralajeja.

Ensimmäinen saksanpaimenkoiranarttu Heida tuli taloon keväällä 2009 ja sillä on koulutus vielä alkuvaiheessa.

Shetlanninlammaskoiriin ihastuin ollessani shelttiyhdistyksen luonnetestissä sihteerinä. Nämä pienet reippaat  lammaskoirat valloittivat sydämeni välittömästi.

Rotuvalintaan vaikutti myös se että, meillä oli aikaisemmin ollut kolme saksanpaimenkoiraa Sound's kennelistä ja he kasvattavat tänä päivänä shetlanninlammaskoiria.

Ensimmäinen shelttimme Sound's Miss Minnie eli Tinka tuli meille vuoden odotuksen jälkeen ja seuraavana vuonna Sound's Brown Pepper eli Helka. Nyt kotona on neljä shelttityttöä.

 

YLÖS